maandag 11 juni 2012

Review: OPI Gelcolor


Hey hey,

Vandaag zal ik een review typen over de OPI Gelcolor. Het is al weer drie weken geleden dat Sherr en ik als handmodellen hebben gezeten. Maar door alle drukte om ons heen zijn we er niet aan toe gekomen om onze ervaring hierover te typen. Please forgive us, we've been soo bad =( Aan mij de eer om jullie vandaag eindelijk mee te nemen naar ons OPI avontuur =D. Ga er maar lekker voor zitten en lees mee...

Sherr kwam met het idee om mee te doen aan de OPI Gelcolor middag. Wij zouden deze middag model zitten voor de specialisten die met het nieuwe product van OPI zullen werken. Spannend, want het was voor ons een nieuwe ervaring. De Gelcolor middag werd in Vianen gehouden. Wij werden hartelijk verwelkomt met koffie/thee en een cupcakeje. Na enkele minuten konden wij plaats nemen bij een van de specialisten.

Voor het plaatsen van de Gelcolor worden er een aantal stappen gedaan. De eerste stap is het ontsmetten van de handen. Na het ontsmetten worden de nagelriemen behandeld.
Hierop volgt het ontvetten van de nagels met bond aid. Het ontvetten van de nagels is nodig omdat de Gelcolor anders niet goed blijft zitten. Na het ontvetten mogen de nagels ook niet meer aanraking komen met je handen of andere spullen die op tafel liggen.
Nu kan het lakken beginnen.
Er wordt eerst een base coat gezet; deze moet 30 sec. onder een LED apparaat gehouden worden. Dit zorgt voor het snelle drogen van de lakjes. Na elke laag moet je hand onder het apparaat (één had per keer).
Na de base coat volgt de eerste laag van de Gelcolor. Deze laag hoeft niet perfect gezet te worden. De tweede laag is het belangrijkste.Na de tweede laag volgt het aanbrengen van de topcoat. Na de topcoat wordt er Avoplex op gedaan. Dit is een voeding voor de nagelriemen en nagels.
En toen waren we ready to go. Zie hieronder het resultaat:

 
Ik koos de kleur: 'Suzy Says Feng Shui' en Sherr de kleur: 'I Eat Mainely Lobster'.

Het plaatsen van de Gelcolor duurt ruim 20 minuten. Na dat de Gelcolor is aangebracht kun je alles met je handen weer doen. De lak is snel en goed gedroogd door middel van het LED apparaat. Dit is echt heerlijk, want je hoeft je geen zorgen te maken dat je ergens tegenaan komt en het verpest is.  

Na het lakken van onze nagels kregen wij een setje mee waarmee wij de gelcolor konden weghalen. (Hierover kun je vanmiddag lezen) Ook kregen een doosje met hand en nagel verzorging mee. En mochten we een keus maken tussen vijf mini's van OPI. Ik koos een blauwe tint en Sherr had een zilveren glitter uitgekozen.


Het doel van de Gelcolor is dat het ruim 2 weken blijft zitten. Ja, goed gelezen, 2 weken. Dit hangt er wel vanaf wat je allemaal gaat doen. Mocht je met zware schoonmaak middelen aan de slag gaan, dan is het wel handig om handschoenen te dragen, als je de kleur goed wilt houden. 
Verder is er aan ons verteld dat je zelf een andere kleur (donkere kleur) er overheen kunt doen. Dit is handig als je afwisseling wilt hebben. Ook kun je deze kleur met nagellak remover weghalen, de Gelcolor blijft gewoon zitten.  

Ik vind dit een geweldige oplossing voor mijn nagels, vooral hoe ik druk bezig was met mijn schoolwerk. Ik had geen omkijken naar mijn nagels. Deze behandeling kost rond de euro 20,- op de site van OPI is te zien waar je de gelcolor kunt laten zetten.

Benieuwd hoe de Gelcolor er na twee weken uitzag? Neem vanmiddag dan een kijkje op onze blog =D

Love,
             Xan

1 opmerking: