maandag 30 april 2012

A day at Mieke Petiet

Helluur,

Ik was door mijn vriendin gevraagd om model te zitten voor visagisten in opleiding. Ik had dit nog nooit eerder gedaan. Dus ik dacht...waarom ook niet. Afgelopen donderdag was het zover.
Samen met twee andere vriendinnen moesten wij er om 10:00u zijn. Wegens een aanrijding met de tram hebben wij het laatste stuk moeten lopen. (Gelukkig niets ernstig) Ja, we waren een beetje laat. 10:20u. Gelukkig begon de les om 10:30u dus hadden we nog even.

Onze vriendin Wenni  volgt bij Mieke Petiet de opleiding visagie. Voor de afgelopen les had zij modellen nodig om op te oefenen. Het was voor hen de laatste les voor de tentamens. Voor hen was het dus een les van oefenen en alles nog even doornemen. De les duurde van 10:30 tot 16:30, ja dat is lang als je model moet zitten (niet fijn voor je achterwerk =P). Maar ik moet zeggen dat de dag snel voorbij ging en ik het wel leuk vond. Voor de afwisseling werd er tussen de modellen en de visagisten gerouleerd. Zo konden zij ook oefenen op verschillende gezichten.

Wenni heeft op mij de 'catwalk look' geoefend, deze look kun je hieronder zien.. Het is gelukt, zelf was zij er ook blij mee. De docent vond het ook goed gaan. Wenni heeft voor photoshoots ook al een aantal keren modellen opgemaakt.

Make up door Wenni Lie
Hieronder zie je de look van Carlot. Carlot had nog niet vaak met de donkere huid geoefend. Zij wilde de basis graag onder de knie krijgen. Dit wilde ze ook met de 'catwalk look' proberen. Vanwege de tijd heeft ze niet de hele look kunnen maken, maar de basis was het belangrijkste.

Make up door Carlot Westhoff
Deze week starten de studenten met de tentamens. Morgen theorie en daarna praktijk tentamens. Zet hem op meiden. Jullie kunnen het =))

Love,
Xan

Fotografie: Xan en vriendinnen

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je model mocht zitten en die looks zijn echt super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf zeg, dat je model mocht zitten! De look is echt prachtig geworden, staat je goed! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is zeker leuk om het een keer te doen. :) Thq, ben met de laatste look zo de straat op gegaan. :p

   Verwijderen
 3. Ziet er goed uit! Welke foundation hebben ze gebruik op je? Die staat je namelijk fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, ze hebben een foundation van MAC gebruikt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik naar de nummers heb gevraagd :$ Maar ik moet even een dagje langs MAC voor make-up advies. Dus dat komt goed =D

   Verwijderen