maandag 8 juli 2013

Xan`s Hair Diary

Hey hey,

In dit nieuwe item zal ik het groei/behandelproces van mijn haar delen. Ik heb in de loop der tijd vele kapsels gehad. Van kort tot lang, vlechtjes en weave. You name it, I had it! Maar nu heb ik besloten om gewoon "natural" te gaan. Mijn originele haar structuur te behouden en het te laten groeien. Geen weave en straight meer. Zal ik dat volhouden? Geen idee, want ik zit nu al na te denken over dreadlocks. Hmmmm... maar daar heb ik nog mijn twijfels over. Vandaag heb ik een kort overzicht van mijn haar gemaakt. Toen en nu. Kijk maar mee.....Mijn haar was in 2011 echt heel lang. Ik begrijp dat het niet zo lijkt want kroes haar groeit naar boven en niet naar beneden. Hahahaha. Maar op de foto kan je een beeld krijgen van hoe groot het was. Alvast een hint: "schrik niet als je bij de onderstaande foto komt." LOL. 


Whoop there it is! Ja,je ziet het goed, kort haar. Begin dit jaar (Januari) heb ik in Suriname mijn haar geknipt. Waarom? Nou ik was het helemaal zat. Ik had nog straight in mijn haar en daarbij was mijn haar ook nog eens ongelijk. Ik werd er helemaal gek van en besloot dus alles te knippen. Ok, niet alles maar wel behoorlijk kort. Ik moest er wel heel erg wennen aan het feit dat ik met een "jongens kop" rondliep. Voor het gelijk laten groeien en mijn kroesse structuur was dit wel de beste oplossing voor mijn haar.


Na mijn vakantie (Suriname) ging ik terug naar mijn oude vertrouwde vlechten. Ik was het weaven zat en besloot dus weer te vlechten. Deze vlechtjes blijven meestal een maand of drie zitten. Vervolgens haal ik ze eruit en doe ik het weer opnieuw. Invlechten doe ik trouwens niet zelf; dat kan ik helaas niet.


Afgelopen week (Juli) heb ik mijn vlechtjes eruit gehaald en wat was ik blij! Mijn haar is gegroeid en aardig snel ook nog. Na een half jaar is het al twee keer zo lang. Ik ben van plan om de hele "zomer" met mijn eigen haar rond te lopen. Met het warme weer vind ik het wel fijn als mijn haar de wind en de lucht kan omarmen. Heerlijk vind ik dat gevoel!
  

Het doel is om mijn haar weer zo lang te krijgen als de bovenstaande foto. Dit vergt veel tijd en geduld die ik met heel veel wilskracht zal inzetten. Maar ook niet te vergeten een goede verzorging. Ik ga ervoor: "Natural it is!"

 Love,
           Xan

4 opmerkingen: