maandag 7 januari 2013

And she's is still there

Odi odi,

Yes. I'm still in Surinam. Ik heb het de afgelopen periode belachelijk druk gehad met feesten. Streetparty hier, streetparty daar. Feestje hier, feestje daar. Vandaar dat ik ook niets van mij heb laten hoor. Maar ook ik ben in het jaar 2013 beland.
Allereerst hoop ik dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad. Ook namens Sherr wens ik jullie nog een gezond, gelukkig en een vruchtbaar jaar. Hopelijk een jaar vol nieuwe mode, make-up en blogartikelen.
Een klein gedeelte van een vuurwerkwinkel

Ik ga nu even overschakelen naar mijn jaarafsluiting in Suriname. Hmmm, hoe zal ik het omschrijven?? GEWELDIG!!. Ja, dat is het juiste woord. Echt GEWELDIG!!. Dit moet je echt ooit meegemaakt hebben. Wauw, ik wist nooit dat mensen zoveel kunnen feesten en met veel gezelligheid. Geen gedoe geen gezeur. Gewoon pure gezelligheid. En druk dat het is jongens. Ik heb nooit zoveel straten afgesloten en vol mensen gezien. Streetparty's overal en een paar dagen achter elkaar.
Een deel van de pagara tijdens de estafette.

Met oudjaar was ik in de stad. Elk jaar wordt er een pagara estafette gehouden. Een pagara is een duizendklapper. In Suriname kun je het wel zien als een 80.000 klapper als het niet meer is =P
Bij zo'n estafette schieten de winkels elk een pagara af. Dit is tevens ook een jaarafsluiting van alle winkels. De ene winkel heeft een langere pagara dan de andere. De estafette duurt ongeveer 2 uurtjes. Maybe iets langer maar door al het dansen en de drukte heb ik de tijd niet in de gaten gehouden.
Party truck
Tijdens de estafette is er ook een dj. In de straat waar ik stond waren er twee podiums met elk dj's. Dus je kunt voorstellen dat het een drukte van jewelste is. Later kwam er ook nog eens een party truck langs. Heel gezellig met een ban erbij. Wat wil je nog meer. Hahah. We hadden echt geluk met het mooie weer.

Ik op oudjaar zeker genoten. In de avond ben ik ook weer op straat geweest. Nog een streetparty. Die duurde tot 22:00u. De reden van de tijd is dat iederen voor 00:00u thuis kon zijn om te bidden of met familie te zijn en samen het nieuwe jaar in te gaan. Enkele hebben nog door geweest op straat maar ik ben naar huis gegaan. Na jaren heb ik weer oud en nieuw met mijn oma en opa gevierd; zodoende dat ik het niet kon maken om niet thuis te zijn.
Lobi,
              Xan 

5 opmerkingen:

 1. Klinkt alsof je het enorm naar je zin hebt, leuk om te lezen hoe daar nieuw jaar wordt gevierd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een super oud en nieuw!! Leuk dat je het daar zo leuk hebt!! geniet er lekker vann!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker super. Ik raad het echt een ieder aan om het mee te maken :p
   Love,

   Verwijderen
 3. Wauw dat klinkt geweldig. En mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen