maandag 10 december 2012

And where would she be..??


Helluuur,

Eigenlijk zou ik moeten zeggen "Odi Odi" (hallo,hallo). Ik zit in het zonnige Suriname. Waaaattt?? Ja, terwijl jullie daar in de kou chillen, chill ik hem hier in de zon. En ik kan jullie zeggen het is HEERLIJK.
Ik ben afgelopen dinsdag alleen vertrokken. " Xan, dat is alweer een week geleden." Ja, dat klopt. Ik kon het jullie helaas niet eerder vertellen. De reden hiervoor is geweest dat het een verassing voor de familie hier is geweest. En aangezien veel Surinamers elkaar kennen en enkele ook de blog lezen (niet dat ik jullie niet vertrouw), kon ik het niet riskeren dat mijn verassing niet zo verassend zou zijn. =D

Ik ben met de SLM (Surinaamse Luchtvaart Maatschappij) vertrokken. Ondanks het lang vliegen is heb ik een heerlijke vlucht gehad. In het vliegtuig heb ik mij vermaakt met: slapen, films en eten. Niet dat het vliegtuig eten lekker is. Vind ik nooit maar ja...Anyhow, na 9 uur vliegen was ik er eindelijk en kon ik weer op de aarde staan. Wat een heerlijk gevoel als je uit het vliegtuig stapt. De warmte die je tegemoet komt. GEWELDIG. Ik had gelukkig geen kleding aan die heel erg aan mijn lichaam plakte. Dus dat scheelde enorm. Ik had mijn koffer snel en daar ging ik dan undercover naar huis. Mijn oom is mij komen ophalen van het J.A. Pengel luchthaven, dit word ook wel Zanderij genoemd. Hij is ook de enige van de familie die het hier wist. Ok, mijn oma heb ik een dag van te voren moeten melden. Met haar leeftijd kan ik die lieve vrouw niet zo laten schrikken.

Eenmaal bij oma aangekomen heb ik gegeten en ben ik gaan douchen. OMG wat een koud water, echt erg als je warm gewend bent. Het heeft mij echt drie dagen geduurd om te wennen aan het koude water. Anyway ik ben na het douchen lekker mijn bedje ingedoken. Door het tijdsverschil was ik om 04:00u in de ochtend al weer op. Ik heb wel lekker gelegen tot 08:00u. Heerlijk hoe je de vogeltjes dan hoort fluiten. Geweldig om zo wakker te worden.

Zoals ik zei ben ik alweer bijna een week in Su (Suriname) en heb ik afgelopen zaterdag ook mijn verjaardag  hier gevierd door middel van een klein zitje. Het was echt heel erg gezellig. Na tijden familie bij elkaar die ik in geen 9 jaar heb gezien.
Ik blijf 6 weken in Su en ik kijk heel erg uit naar de feestdagen. Ik hou jullie op de hoogte. En posten blijf ik doen. Btw er komen wat Surinaamse woorden langs in de komende weken maar de vertaling vind je onderin. =P
                                                        Lobi vanuit Sranan ,
                                                                                  Xan

Lobi = Love
Sranan = Suriname
Bron

5 opmerkingen:

 1. oee wat super leuk zegg!! heel erg veel plezier en geniet er lekker van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, zo leuk! Heel veel plezier en breng een beetje zon met je mee als je terug komt hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stuur zon, maar volgens mij ontvangen jullie hem niet goed genoeg :P
   Love,

   Verwijderen