Pagina's

maandag 6 januari 2014

Allskins Schoonheidsinstituut


Hi allemaal,

Een tijdje terug kregen wij een mail van de dames van Allskins schoonheidsinstituut.

Allskins biedt een totaalpakket aan voor alle huidtinten en dus ook voor de getinte en donkere huid. Dat is bijzonder, omdat het weinig voorkomt dat er speciale producten en aparte behandelingen worden toegepast voor de donkere en getinte huid.


Zij werken met verschillende producten die een natuurlijke basis hebben. Femme Ebene is een huidverzorgingsmerk speciaal voor de donkere en getinte huid. Daarnaast hebben zij natuurlijk ook huidverzorging voor de blanke huid; Monchique is een productlijn op basis van mineraal bronwater uit de Monchique in Portugal. Voor de hand en nagelverzorging gebruiken zij producten van Orly. Bereid je voor op een lange post met onze heerlijke en informatieve dag =)   


 
Ontvangst
Wij werden bij binnenkomst hartelijk en enthousiast ontvangen. Na eerst even bijgekomen te zijn met thee, kregen wij een rondleiding van het instituut. Het is lekker knus met twee ruimtes die huiselijk, licht en warm zijn ingericht. Er branden kaarsen en er speelt zachte muziek wat het rustgevende effect natuurlijk vergroot.
 
 
Als eerst werd er een huidanalyse bij Xan uitgevoerd en daarna onderging Sherr een spa manicure. Hieronder zullen wij apart vertellen wat onze behandeling was en hoe wij het hebben ondervonden.
Xan
Ik kreeg de huidanalyse. Mijn huid is op dit moment een beetje een ramp. Veel puisten en vlekken maar ook velletjes (van het droge weer).
Ik mocht lekker gaan liggen en moest een vragenlijst beantwoorden. Leonie vertelde dat het belangrijk is om eerst een duidelijk beeld te krijgen van de huid en ook van de huidverzorging. Door middel van de vragenlijst wordt er gekeken of bepaalde factoren invloed hebben op de huid. Ik gebruik niet zoveel producten maar ik wil en probeer mijn gezicht wat beter te gaan verzorgen. Wat ik erg graag wilde weten is wat voor type huid ik heb en wat ik kan doen aan de vlekjes die ik heb op mijn gezicht. Ik moest dus eerst een uitgebreide vragenlijst beantwoorden en daarna werd de conditie van mijn huid gevoeld met de hand, voordat het werd opgemeten met een apparaat dat de skinanalyser heet. Deze zorgt ervoor dat de huid 50x microscopisch wordt vergroot. Met dit apparaat worden het pigment, vetgehalte, vocht en elasticiteit van de huid wordt op het voorhoofd, de wang en de kin gemeten.
 
Uit de analyse bleek dat ik een donkere huid heb met verschillende tinten in mijn gezicht. Ik heb geen rimpels, dus die anti rimpel crème kan ik in de schappen laten liggen =D. Wel heb ik een aantal lijntjes, doordat het vochtgehalte in mijn huid laag is. Ik moet echt meer en consequenter water gaan drinken; mijn huid heeft dat nodig. De algehele conclusie was dat ik een gecombineerde huid heb die vochtarm is in combinatie met een hoog vetgehalte.
 

Ik heb ook een stappenplan meegekregen van Leonie. Deze houdt in dat ik mijn huid consequenter moet gaan reinigen met een milk en een lotion. Liever geen tonic, omdat daar alcohol inzit. Verder is het goed om mijn huid 1x per week te scrubben met een scrub die geen scrub deeltjes bevat. Omdat mijn huid snel littekens krijgt is het beter om een scrub met scrub deeltjes niet te gebruiken. Verder is het goed om een hydraterend masker te gebruiken om mijn huid te voeden. En het om de 6-8 weken goed te laten reinigen. Ook heb ik een aantal proefjes meegekregen van Femme Ebene om te kijken hoe mijn huid op deze producten reageert. Deze zijn een serum, een dag en nachtcrème en een masker.

Ik vond het heel duidelijk en fijn om eindelijk een goed beeld te hebben van mijn huid. Voor mij is het nu ook duidelijk waarom ik ook geen scrub met scrub deeltjes moet gebruiken. Het advies dat ik van Leonie mee heb gekregen was heel helder. Ik ben daarmee ook aan de slag gegaan.
 

Sherr

Wat ik heel fijn en bijzonder vond was dat ik de behandeling liggend zou krijgen. Ik lag dus op een heerlijk verwarmde stoel wat heel relaxed was! Ik ben dat nog nooit tegengekomen. Het begon eerst met een aantal vragen over de conditie van mijn nagels en naar mijn wensen. Ik vertelde dat mijn nagelriemen momenteel erg droog zijn en inscheuren. Maar goed, ik ben niet meer zo trouw met Lemony Flutter aan het smeren en weet ik dat ik wat meer moet drinken. Wat ik ook een goede tip vond is om handcrème naast mijn handzeep te plaatsen, zodat ik mijn handen elke keer na het wassen kan insmeren met crème.
 
Mijn nagellak werd verwijderd met acetonvrije nagellakremover van Orly en daarna rond gevijld zoals ik het meestal heb. Vanwege hygiënische redenen wordt bij elke klant een nieuwe vijl en bokkenpootje gebruikt, die je daarna ook mee naar huis krijgt. Vervolgens werden mijn nagelriemen verzorgd en verzacht met de Cuticle Therapy Crème van Orly dit voedt, beschermd en bevorderd de nagelgroei. De nagelriemen werden teruggeduwd met een bokkenpootje en de velletjes werden verwijderd met een cuticle trimmer. Mijn vinger ging een beetje bloeden, wat volgens Elvira tevens een teken was van te weinig vocht. Ik moet dus echt meer gaan drinken!
 
 
Nadat mijn nagels gepolijst waren begon de spa behandeling. Deze bestond uit een scrub, een masker en een voedende crème van Bio Creative Labs. Dit zijn producten die volledig vrij zijn van parabenen, sulfaten en andere agressieve conserveermiddelen en ze zijn niet getest op dieren. Er was keuze uit 2 heerlijke geuren. Ik heb gekozen voor de Mandarin+Mango geur van Spa Organic. Ik hou super veel van tropische geuren dus de keuze voor de mango geur was snel gemaakt. Ik vond de behandeling werkelijk heerlijk! Mijn armen werden ook meegenomen in de behandeling en ik vond het zo rustgevend dat ik echt bijna in slaap viel haha.

Hierna was het natuurlijk tijd voor een kleurtje op mijn prachtig verzorgde handen. Ik had gekozen voor de kleur “Moonlit Madness”van Orly. Dit was een donker rode kleur met verschillende kleurschakeringen. Echt een hele mooie kleur die perfect was voor het seizoen. Dit ging ook gepaard met een base en topcoat van Orly. Na de behandeling kreeg ik ook nog testers mee van de spa producten die bij mij zijn gebruikt. Heerlijk! Ik blijf er maar aan snuffelen, ze ruiken zo lekker!
 

 
Onze bevindingen
Wij vonden het erg leuk en fijn, er werd veel tijd geïnvesteerd in de behandelingen en wat we fijn vonden was dat er eerst een beeld werd geschetst over onze verzorging. De dames waren erg enthousiast en ze wisten veel af van verzorging en beauty. Er was tussendoor gewoon de mogelijkheid om verschillende vragen te stellen en dat was fijn. Ze waren verder ook lief en zorgden ervoor dat wij ons volledig op ons gemak voelden. Heel erg bedankt Leonie en Elvira!

Aanbiedingen!
In de maand januari 2014 heeft Allskins een heleboel kortingen op bepaalde behandelingen. Check it out!
 
Je kunt het Allskins schoonheidsinstituut vinden in Amsterdam aan de Sierplein 33. Voor verdere informatie kun je de website checken.

 

-XOXO-

Xan & Sherr

2 opmerkingen:

 1. Super tof dat jullie hier eens een bezoekje aan konden brengen en het meemaken! Klinkt wel fijn zo'n huidanalyse. Weet je meteen wat je met je huid aan moet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk dagje hebben we ook gehad.
   Is heel fijn een huidanalyse, anders blijf je producten gebruiken die misschien helemaal niets voor je gezicht doen. Nu weet ik wat mijn gezicht nodig heeft.
   Love,

   Verwijderen